Aretha Franklin vragen en antwoorden

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Aretha Franklin vragen en antwoorden

De uitvaart van Aretha Franklin: Amerikaanse soul zangeres

Aretha Franklin is donderdag 16 augustus 2018 overleden. Ze heeft de leeftijd bereikt van 76 jaar. Aretha Franklin wordt gezien als de “Queen of Soul” die vele klassiekers op haar naam heeft staan. Denk aan “Think”, “Respect” en vele anderen hits.

Ze is gestorven als gevolg van alvleesklierkanker. Aretha was de rots in de familie, ze had veel liefde van en voor haar kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes.

Wereldwijd hebben fans en beroemdheden gereageerd over het overlijden van Aretha Franklin. Ze wordt door velen de Queen of Soul genoemd en ze is zowel als zangers en als mens zeer geliefd. Haar familie liet weten dat ze hierdoor zich gesteund voelen met het verdriet.

De begrafenis van Aretha Franklin vond plaats op 31 augustus 2018 in Greater Grace Temple. Ze heeft ervoor gekozen om dit in besloten kring te doen, voor familie, vrienden en genodigden. Franklin wordt bijgezet in een tombe naast familieleden. Onder anderen haar broer, zussen, neef en vader, dominee C.L. Franklin, zijn daar begraven.

Aretha Franklin. (Piano/Vocal/Guitar Artist … Auteur: Aretha FranklinVragen en antwoorden

De Amerikaanse artieste Madonna krijgt bakken kritiek op sociale media na haar eerbetoon aan de overleden ‘Queen of Soul’ Aretha Franklin tijdens de MTV VMA Awards. In haar speech had Madonna het vooral over hoe haar carrière begon. “Dit is een eerbetoon aan haarzelf, niet aan Aretha Franklin”, klinkt het op Twitter.

“Aretha Louise Franklin heeft mijn leven veranderd”, klonk het, waarna ze vertelde dat ze ooit haar partituren vergat voor een belangrijke auditie. “Gelukkig was ‘Lady Soul’ van Aretha een van mijn favoriete albums, dus zong ik ‘You Make Me Feel Like Natural Woman’.” Uiteindelijk kreeg ze de job niet, maar de producers hielden haar wel in hun achterhoofd en hielpen haar mee haar carrière opstarten. “Dat was allemaal nooit gebeurd zonder de Lady of Soul.”

live Begrafenis Aretha Franklin in Detroit

Fans genieten van herdenkingsconcert Aretha Franklin

Fans brengen laatste groet aan Aretha Franklin

Gospelkoor eert Aretha Franklin

Aretha Franklin begraven op 31 augustus

Dansen voor Aretha: Zo wordt ‘Soulqueen’ geëerd

Soulzangeres Aretha Franklin (76) overleden

Comments

Comments are disabled for this post.