Hoe kan ik Geld verdienen aan advertentieruimte?

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Hoe kan ik Geld verdienen aan advertentieruimte?

Wil je geld verdienen aan advertentieruimte op je website? Dan kun je het best beginnen met het plaatsen van Adsense en/of affiliate advertenties. Maar als je wilt kun je je advertentieruimte tegelijkertijd ook te koop aanbieden. Adverteerders kunnen je ruimte dan opkopen voor een vast bedrag per week.

Hoe werkt het?

Advertentieruimte te koop aanbieden is heel makkelijk en gaat via Adverteerdirect.
Je moet dan een stukje code op je website plaatsen. Die code zorgt ervoor dat op die plek automatisch je eigen Adsense of affiliate advertenties worden vertoond, maar dan wel met daaronder een extra link met de tekst “Hier adverteren?”. Als geïnteresseerde bezoekers (adverteerders) op die link klikken kunnen ze jouw advertentieplek per direct opkopen. Een extra voordeel is dat je website dan ook op een lijst op adverteerdirect.nl komt te staan zodat adverteerders kunnen zien dat jouw website beschikbaar is om op te adverteren.

De adverteerder betaalt altijd een vast bedrag per week met een minimum afname van 4 weken (oftewel 1 maand). In ruil daarvoor wordt de banner van de adverteerder dan getoond op jouw advertentieplek. De hoogte van de wekelijkse fee kun je zelf instellen, en als webmaster krijg je ook de kans om de banner van de adverteerder te keuren voordat die live wordt gezet.

Voordelen

Het grootste voordeel van Adverteerdirect is dat je na je aanmelding en het plaatsen van de code op je website niks hoeft te doen. Je hoeft niet te onderhandelen met de adverteerder, de code op je website niet aan te passen als een adverteerder wilt adverteren, en je hoeft geen facturen uit te schrijven. Adverteerdirect somt de voordelen zelf als volgt op:

Een ander voordeel is dat Adverteerdirect bekend is bij veel adverteerders, en dat die op adverteerdirect.nl kunnen zien op welke sites er geadverteerd kan worden. Adveerdirect functioneert daardoor eigenlijk als een soort marktplaats voor banners. Daardoor wordt het met Adverteerdirect makkelijker om adverteerders te vinden voor je site.

Nadelen

Het nadeel van Adverteerdirect is dat er 25% commissie wordt berekend over verkochte advertenties. Zelf ontvang je maar 75% van wat de adverteerders betalen. Je krijg overigens wel gewoon 100% van de inkomsten die je Adsense of affiliate advertenties opbrengen (dat zijn dus de advertenties die automatisch worden vertoond gedurende de periodes dat je advertentieruimte niet is verkocht aan een adverteerder).

Aanmelden bij Adverteerdirect

Na je aanmelding moet je eerst je Google Adsense code invoeren (of de advertentiecode van een affiliate programma naar keuze) en aangeven tegen welk vast bedrag per week adverteerders jouw advertentieruimte mogen overnemen. Vervolgens hoef je alleen nog maar de code van Adverteerdirect op je website te plaatsen. Aanmelden is gratis, en zodra je 50 euro hebt verdiend kun je je verdiensten laten uitbetalen.

http://www.adverteerdirect.nl is een marktplaats voor online advertentieruimte. Het online advertenties kopen en verkopen wordt op één plek bij elkaar gebracht. -Wil je snel en makkelijk gericht een doelgroep bereiken? -Bereik jij een doelgroep met je site en wil je relevante adverteerders? Check de site! www.adverteerdirect.nl

Comments

Comments are disabled for this post.