Vanaf welke leeftijd mag ik al een krantenwijk of werken?

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Vanaf welke leeftijd mag ik al een krantenwijk of werken?

Leeftijd. Voor folders of weekbladen moet je minimaal 13 jaar oud zijn en mag je 2 uur op een door de weekse dag werken. Voor een krantenwijk moet je minimaal 15 jaar oud zijn en mag je niet voor 06.00 uur in de ochtend kranten bezorgen.

Vanaf 16 jaar mag je bezorgen zonder verdere voorwaarden, maar natuurlijk moet je dan vaak wel rekening houden met je school. Er is geen maximum leeftijd voor het bezorgen van kranten of folders.

Waar kan ik mij opgeven voor een krantenwijk of het bezorgen van folders?

Gebruikelijk is dat een krant voor 07.0 uur wordt bezorgd, en op zaterdag uiterlijk om 07.30 uur.
Gaat het om het bezorgen van een middagkrant dan is uiterlijk 18.00 uur gebruikelijk en op zaterdag voor 13.00 uur.

Voor folders gelden vaak flexibele bezorg tijden en wordt dit overlegd met het distributiepunt. Meestal worden folders op maandag of dinsdag bezorgd, maar er zijn ook plaatsen waar dit op zaterdag of zondag wordt gedaan.

Wat je verdient is afhankelijk van hoe groot je wijk is, de afstanden, en hoeveel tijd je er mee kwijt
bent. Bezorg je in een buitengebied dan kost het veel meer tijd als dat je wijk uit een paar flats bestaat. Bij folders wordt ook vaak per stuk afgerekend.

Een indicatie voor een krant is euro 0,03 – 0,05 en dat kan bij een grote wijk fors omhoog gaan. Voor folders ligt het er ook vaak aan hoeveel het er zijn en is een euro 0,010 per foldertje een indicatie. Wie iedere dag kranten loopt verdient toch wel minimaal euro 200 per maand.

Hiernaast krijg je in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw de “nieuwjaarskaartjes” welke je bij je bezorgadressen kunt afgeven. Heb je je werk goed gedaan en gedurende het jaar altijd netjes op tijd bezorgd, dan krijg je vaak een fooi. En dat kan met een aantal adressen flink oplopen.

Het is gebruikelijk dat je zelf een fiets, brommer of auto ter beschikking hebt. De fietstassen en ook vaak een regenpak worden je ter beschikking gesteld voor je werk.

De kranten of folders worden aangeleverd bij een centraal distributiepunt, ook wel depot of uitdeellocatie genoemd. Vanaf dit punt worden alle bezorgers voorzien. In sommige gevallen worden de kranten of folders bij je thuis aangeleverd.

Ook is het mogelijk dat je gevraagd wordt om de folders tot 1 pakket samen te stellen. Gebruikelijk
krijg voor die handelingen een extra vergoeding. In veel andere gevallen worden de folders ook verpakt in een plastic zakje aangeleverd.

We hebben de belangrijkste adressen voor je op een rij gezet.

Voor het bezorgen van folders:

Axender

http://bezorgenvanfolders.nl/aanmelden/?gclid=CPL8rrLVoM8CFU2RGwodZ70HbA

Spotta

http://www.foldersbezorgen.com/bezorger-worden

Voor het bezorgen van kranten:

Persgroep Nederland

https://www.krantenbezorgen.nl

TMG Distributie

http://www.bezorgdekrant.nl

Comments

Comments are disabled for this post.