Wat is een bloedmaan?

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Wat is een bloedmaan?

Wat is een bloedmaan? Wanneer de maan totaal verduisterd wordt door de schaduw van de aarde dan kleurt de maan rood. dit noemen we een bloodmaan.

Een maansverduistering. In de penumbra gebieden is sprake van een halfschaduw. Als je je hier bevindt kan je nog een deel van de lichtbron zien.

De aarde draait om de zon, en de maan draait op de aarde. Wanneer de aarde precies tussen de zon en de maan in staat valt de schaduw van de aarde op de maan. Op het moment dat jij je op het deel van de aarde bevindt dat richting de maan is gekeerd ben je getuige van een maansverduistering.

Tijdens een maansverduistering blok de aarde het zonlicht dat normaal op de maan zou vallen, maar net niet al het licht. Langs de randen van de aarde valt nog wat licht dat wordt afgebogen door de dampkring. Dit licht zorgt voor een rood schijnsel waardoor de maan donkerrood kleurt tijdens de verduistering. Dit noemen we een bloedmaan.

De volgende bloedmaan die in Nederland zichtbaar is, is 27 juli 2018. Het maximum en het einde van de verduistering zijn dan zichtbaar. Ook op 21 januari 2019 is een totale maansverduistering zichtbaar. Daarna moeten we wachten tot 2025.

Onheil

Bloedmanen worden door sommigen gekoppeld aan onheil en ook zou het een teken zijn van het einde der tijden. Tot op heden zijn daar nog geen bewijzen van gevonden.

Comments

Comments are disabled for this post.