Wat is een drone?

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Wat is een drone?
Een onbemand luchtvaartuig of drone is een luchtvaartuig zonder piloot aan boord. In het Nederlands wordt ook het woord drone gebruikt wat het Engelse woord is voor een mannetjesbij, de dar.

Wanneer je de definitie van de term ‘drone’ opzoekt vind je de volgende uitleg: ‘een onbemand luchtvaartuig zonder piloot aan boord’. Drones worden ook wel aangeduid met de afkorting UAV, wat staat voor ‘Unmanned Aerial Vehicile’. Met behulp van een afstandsbediening kan een drone vanaf de grond worden bestuurd maar soms ook zelfstandig vliegen volgens een voorgeprogrammeerde route. De naam ‘drone’ is afgeleid van het Engelse woord voor een mannetjesbij, in het Nederlands ook wel dar genoemd. De term is oorspronkelijk een militaire term uit de tijd dat deze luchtvaartuigen nog niet te koop waren voor consumenten. Tegenwoordig zijn drones voor iedereen beschikbaar en in diverse prijsklassen verkrijgbaar, van professioneel uitgeruste modellen tot meer simplistische uitvoeringen.

Mogelijkheden en toepassingen

Een drone biedt vandaag de dag tal van mogelijkheden. Vele instanties zoals de brandweer en politie gebruiken drones voor civiele doeleinden, zoals het beveiligen van een terrein of bij opsporingsacties. Professionele- en amateur fotografen kunnen met een drone hun hart ophalen. Vanaf grote hoogte kan een drone in combinatie met een camera namelijk prachtige foto- en video beelden maken.

Modellen

Drones bestaan in allerlei vormen en maten en worden aangeduid met verschillende namen. Deze naam is afhankelijk van het aantal propellers dat een drone heeft. Alle drones vallen onder de categorie ‘Multicopters’, omdat zij vrijwel altijd zijn uitgerust met 4 of meer propellers. Hoe hoger het aantal propellers, hoe stabieler en wendbaarder de drone is. De volgende drone-modellen zijn momenteel verkrijgbaar:

  • Quadcopter

    Een quadcopter drone is een multicopter uitgerust met 4 propellers

  • Hexacopter

    Een hexacopter drone is een multicopter uitgerust met 6 propellers

  • Octocopter

    Een octocopter drone is een multicopter uitgerust met 8 propellers.

Merken en prijzen

Meerdere fabrikanten specialiseren zich in de ontwikkeling van drones voor consumenten. In Europa zijn Parrot en Dji de meest toonaangevende merken. Deze merken bieden drones aan in een prijsklasse van €300 voor een basismodel tot €3.000 voor een professionele drone. merken-drones-dji-parrotmerken-drones-dji-parrot

Accessoires

Je kan je drone eenvoudig uitbreiden met diverse accessoires. Is je drone niet voorzien van een ingebouwde camera? Met een GoPro Action Cam maak je binnen no-time alsnog de mooiste beelden vanuit de lucht. Wil je de vliegtijd van je drone verlengen? Dankzij een sterkere accu kan je al gauw minuten langer vliegen. Wil je weten waar je precies met je drone hebt gevolgen? Een GPS flight recorder registreert de exacte vliegroute van je drone. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Drones.nl

Op Drones.nl vind je alles én meer over drones. Volg o.a. het laatste nieuws op de voet en check gave drone-video’s. Ben je van plan zelf een drone aan te schaffen? Lees eerst de reviews en kooptips om je bij je aankoop te ondersteunen.


Real Cool Deal

Gratis verzending

Bij bestellingen boven €40,-

100% veilige betaling

Ook achteraf betalen mogelijk!

30 dagen retour garantie

probeer jouw deal 30 dagen uit!

data-next='' style="display: none;">

KLANTENSERVICE

Stel gerust een vraag

Bij een goede deal hoort goede support! Om jou zo goed mogelijk proberen te helpen, zijn wij altijd bezig om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn!

betaalopties

Wat jij wil

Bij ons geen accounts aanmaken of andere moeilijke voorwaarden! Zie jij een coole deal, dan regelen we dat zo makkelijk mogelijk!

Snelheid

Hop hop hop

De mannen in ons magazijn werken aan snelheid, bestel je doordeweeks voor 22:00, dan heb je morgen je deal in huis! Hoe cool is dat!

Zojuist aan je verlanglijst toegevoegd:

Mijn Verlanglijst

Je hebt dit product in de winkelmand geplaatst:

Ga naar afrekenen

#title#

#price#

×

Draai om mee te doen!
Spinner icon


Comments

Comments are disabled for this post.