welke pretpark is leuk? – vragen en antwoorden

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

welke pretpark is leuk? – vragen en antwoorden

Leuke pretparken in Nederland

Overzicht met pretparken

Efteling
Bekijk de OVERNACHTINGEN van de Efteling >>
Attractiepark Slagharen
Bekijk de ATTRACTIES van Slagharen >>
Bekijk de ATTRACTIES van de Julianatoren >>
Disneyland
Bekijk de ATTRACTIES van Disneyland >>
Phantasialand
Bekijk de ATTRACTIES van Phantasialand >>
Walibi
Bekijk de ATTRACTIES van Walibi >>
Duinrell
Bekijk de ATTRACTIES van Duinrell >>
Plopsa
Bekijk de ATTRACTIES van Plopsa Indoor >>
Linnaeushof
Bekijk de ATTRACTIES van Linnaeushof >>
Hellendoorn
Bekijk de ATTRACTIES van Hellendoorn >>

Pretparken Nederland

Nederland is het pretparken land bij uitstek. Nergens ter wereld gaan mensen zo vaak naar een pretpark als in Nederland. De grote pretparken zijn net zo in trek bij volwassenen als kinderen. De grootste en meest bekende parken zijn natuurlijk de Efteling, Walibi Nederland (voorheen Six flags) en Slagharen.

Elk park heeft zijn eigen thema en doelgroep. Waar het ene park zich met name op jonge kinderen richt, heeft de andere volop achtbanen en attracties voor de echte thrill seekers. Zowel deze grote als ook de talloze kleinere parken worden op deze site besproken en op de overzichtskaart van pretparken in Nederland getoond met routeplanner en adresinformatie.

En naast pretparken zijn er ook talloze binnenspeeltuinen waar ook met slecht of koud weer kinderen zich prima kunnen vermaken.

Attracties

Je wil graag een pretpark bezoeken, een dag vol vertier en spanning. Hou je van achtbanen dan kies je waarschijnlijk voor een park waar deze in volle mate aanwezig zijn. Parken zoals Walibi Holland, de Efteling en Toverland zijn zeker geschikt voor jou. Echter gaan er kleine kinderen mee, hou er dan wel rekening mee dat deze zich ook moeten kunnen vermaken, en dat ze in de achtbanen vaak niet in mogen omdat ze nog niet de juiste lengte hebben.

Droomvlucht
Ongetwijfeld de bekendste attractie van heel Nederland, bevindt zich in de Efteling. Zittend in een gondel zweef je door een droomland vol elfjes en dergelijke. Prachtig is de attractie opgezet, en zelfs kleine kinderen kunnen er mee in.

Carnival Festival
Nog zo’n attractie uit de Efteling, die je eeuwig zal heugen, al is het alleen maar door het aanstekelijke muziekje. Zittend in een karretje, rij je langs diverse werelddelen. Van alles hebben ze nagebootst. Japanse sumoworstelaars maar ook Eskimo’s op de Noordpool en pizzabakkers in Italië.

Goliath
De allersnelste achtbaan van Nederland bevindt zich in Walibi Holland. Met zijn 106 km per uur raast hij over de felgroene baan. Ben jij een echte snelheidsduivel? Dan ben je in Walibi Holland absoluut op de juiste plek. Het park beschikt over 7 achtbanen.

Duitsland en België

Afhankelijk van waar je woont is het absoluut de moeite waard om eens een dagje op pad te gaan in onze buurlanden, hier bevinden zich enorm spectaculaire attracties.

Efteling

Efteling

De Efteling is een van de mooiste en sfeervolste pretparken van Nederland. Het hele park is in sprookjessfeer. Ooit begon dit park met het sprookjesbos, maar al snel kwamen daar wildere attracties bij, zoals de Python.

Lees verder…

Plopsaland

Plopsaland Coevorden is het vierde Plopsa park. Als enige ligt dit park in Nederland, de andere drie zijn in België. Plopsaland Coevorden is een binnenpark. Ideaal om naar toe te gaan met slecht weer. Het park staat in het teken van de studio 100 figuren, zoals K3 en Bumba

Lees verder…

Beekse Bergen

In Beekse Bergen Speelland kun je heerlijk spelen. Met goed weer is kun je ook in het natuurbad zwemmen. Je kunt Speelland goed combineren met het Safaripark van Beekse Bergen.

Lees verder…

Overzicht op kaart

Wil je weten welke pretparken er in Nederland zijn? Benieuwd waar de parken liggen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide overzichtskaart.

Lees verder…

Slagharen

Dit pretpark is geheel in Cowboy stijl met twee wasberen, Randy en Rosie als mascottes. Het zwembad van attractiepark Slagharen is onlangs helemaal vernieuwd. Heb je niet genoeg aan een dag? Je kunt er ook overnachten.

Lees verder…

Hellendoorn

Hellendoorn is een gezellig familiepark met zowel attracties voor jong als oud. Wie in de zomermaanden dit park bezoekt kan afkoelen in het Slidepark. Naast de attracties kun je ook genieten van een aantal shows.

Lees verder…

Koningin Julianatoren

Dit pretpark is vooral voor kinderen tot de tien jaar heel leuk. De muizen Juul en Julia zijn de mascottes en kom je overal in het park tegen. Zestig attracties staan garant voor een hele dag plezier.

Lees verder…

Toverland

Dit magische pretpark heeft een uitgebreid binnengedeelte waar jong en oud zich prima kunnen vermaken. Daarnaast is er buiten genoeg te doen. Kleintjes kunnen toveren met Toos, terwijl de grote zich vermaken met de achtbaan Troy.

Lees verder…

Bespaar op de toegangsprijzen van de parken en sla de wachtrij bij de parken over met deze aanbiedingen !

Dippie Doe

Dippie Doe is een gezellig pretpark met een binnen en buitendeel. Binnen zijn er verschillende kermisattractie. Buiten staan nog eens vijftien attracties, waaronder de achtbaan Tyfoon.

Lees verder…

Linnaeushof

Linnaeushof staat bekend als de grootste speeltuin van Nederland.  Er zijn verschillende speelgelegenheden voor zowel oudere kinderen als de allerkleinste. Met goed weer kun je je vermaken in de waterspeeltuin.

Lees verder…

Billy Bird

Billy Bird is een klein pretpark dat voor kinderen tot twaalf jaar heel leuk is. Er zijn twee binnengedeeltes. Buiten is er ook van alles te doen. Met goed weer kun je zwemmen in de recreatieplas.

Lees verder…

Tivoli

Tivoli is klein gezellig pretpark voor gezinnen met kinderen tot ongeveer acht jaar. Kleine kinderen mogen dan ook bijna overal in. Slecht weer? Geen probleem. Achter het restaurant is een binnenspeeltuin.

Lees verder…

www.Xtremerides.nl – The biggest rideschannel from Youtube! TOP 10 Video’s from the best rides! http://www.youtube.com/playlist?list=… ——————————————————————————— Plus informatie over de lengte van de attracties. Wanneer je wel erin mag en wanneer niet. In deze video behandelen we alle grote parken van Nederland. Zoals Efteling, Hellendoorn, Duinrell, Slagharen, Drievliet, Toverland en Walibi ———————————————————————————- Like me at facebook: https://www.facebook.com/xtremeridesr… Subscribe it’s free: https://www.youtube.com/user/Xtremerides Or visit my site for more photo’s, reports and information! www.Xtremerides.nl Check also my other channels! https://www.youtube.com/user/Xtremeri… BIG GIANT GOOD GREAT Fireworks! Check also: www.Xtremerides1.nl for Photo’s! https://www.youtube.com/user/koetlife Our family-Vlog, who is Xtremerides at home with his triplets kids and his wife?!

Category

Comments

Comments are disabled for this post.