Wie is Nadia Moussaid

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

 

Nadia Moussaid (Schiedam, 30 mei 1984) is een Nederlandse presentator en programmamaker.Moussaid heeft een Marokkaanse vader en een half-Nederlandse, half-Oostenrijkse moeder. In 2009 studeerde ze af in de sociale en culturele antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2010 deed ze redactie en research bij MTNL/VPRO. In 2012-2013 deed ze redactie, verslaggeving en presentatie bij de Amsterdamse lokale tv-zender AT5, voornamelijk voor het programma De stelling van Amsterdam.

In haar twintig minuten durende documentaire Leven, liefde & hiv uit 2015, uitgezonden in de televisiereeks Teledoc Campus voor beginnende jonge regisseurs en producenten,[1] portretteerde Moussaid twee vrouwen met hiv.[2] Voor het voormalige journalistieke jongerenmediaplatform Mindshakes maakte ze in hetzelfde jaar de korte documentaire Lost Generation over werkloze jongeren in Bosnië-Herzegovina.

In 2017 presenteerde Moussaid het wekelijkse praatprogramma De Nieuwe Maan, dat wordt uitgezonden op NPO 2.

Van 30 juli tot en met 31 augustus 2018 presenteert ze op NPO 1 de late-avondtalkshow Laat op één; de aanvangsdatum van dat programma werd een week vervroegd in verband met de gezondheid van Eva Jinek. Het programma vult het gat tussen Jinek en Pauw, omdat Eva Jinek in die tijd met zwangerschapsverlof is.

 

Comments

Comments are disabled for this post.